Gå till innehåll

Kommission

Vi tar emot i stort sett allt relaterat till barn och dess utveckling och säljer i butiken. För bas plagg och det mesta i leksaksväg får du 40% av vinst. För varor med försäljningspris över 400kr är fördelningen 50%. Vill du sälja barnvagn eller annan vara med utgångspris över 1000kr kommer vi överens och anger detta i avtalet.

Vill du göra en större inlämning, t.ex om du tömmer förrådet som det är utan att tvätta i förväg eller vet skick på plaggen. Fördelningen på sådan inlämning är 20% . OBS viktigt att vi får veta i förväg eftersom vi ska kunna ha plats och möjlighet att ta hand om din inlämning. Det är vi som avgör om något av dina plagg inte går att sälja och sparar inte för att hämtas. Dina plagg taggas och sorteras därefter beroende på sässong. Det kan hända att det dröjer innan en del plagg hängs ut om du lämnar in olika sässongsbetonade plagg i samma inlämning.

Hur funkar det

När du lämnar in hos oss första gången skriver du avtal och medger uppgiven fördelning i %.

Dina varor hänger eller finns på display i butiken i 10 veckor från inlämning.

En del som lämnar in vill ej ha tillbaka osålda varor efter upphängningstidens slut. Vi noterar gärna dina önskemål om du redan vid inlämning vet om du vill hämta eller ej.

Kvinnojouren Klara

Önskar du donera din inlämning till kvinnojouren i Upplands Väsby, går det bra. Dina plagg kan skänkas vid behov direkt dit behovet finns och det som skulle varit din kommission omvandlas till en gåva.

Välgörenhetskonto

Önskar du att vi tar ned dina plagg vid behov och skänker till sociala organisationer eller behovsgrupper, noterar vi ditt konto som ett välgörenhetskonto. Det innebär att vid kris eller katastrof (exempelvis branden i Upplands Väsby 2016); om ett visst plagg eller sak du lämnat in behövs tar vi ned och skänker direkt till de drabbade. T.ex "byxor strlk 122", "basplagg strlk 74".

Notera att det är om det finns behovet av specifika plagg ej hela inlämningar. Du får kommission som vanligt för sålda plagg.

Sollentuna Open Hearts är en grupp engagerade privatpersoner som bistår nyanlända i Sollentuna. Vill du skänka kläder eller leksaker till flyktingar är detta det lämpliga kontot. Vid behov kan plagg gå direkt till det barn som behöver. Förtjänsten går till gruppen att användas där det bäst behövs bland nyanlända.

Tips

Strykta plagg gör ett bättre intryck medan det hänger i butik och tilltalar kunderna i valet mellan flera liknande plagg.

Du får plats med mera i en inlämning som ger 40% om plaggen är vikta när du lämnar in.

Plagg med behandlade fläckar säljer trots litet spår utav fläcken.

Tvättade skor gör bättre intryck för kunden och säljer bättre än skor som inte är avtorkade eller sköljda. Vårskor i tyg, nät eller mesh brukar gå bra att tvätta i maskin. Fick du inte med några tvättanvisningar vid köp kan man skölja och borsta rent med diskborste.

Leksaker i plast kan oftast handdiskas. Babyleksaker i tyg brukar ha tvättrådet 30 eller 40 graders tvätt. Träleksaker kan torkas av.

Pris sätts utifrån skick på varan. Byxor trasiga i knäna, enkla att lappa säljs billigt utifrån att kunden får göra jobbet. Vill du ha högre kommission per inlämning kan du prova att göra förhandsjobbet. Bryr du inte om dig att få kommission för dessa sorts plagg finns gratislådan.

Vi lämnar aldrig ut dina uppgifter och kontaktar dig enbart om du själv önskar så. Du ansvarar själv för när försäljningstiden går ut och hämtar då eventuella osålda varor. Du kan självklart kontakta oss eller gå in i butiken och fråga efter ditt saldo.

Har du mailat och inte fått svar?  Ber om ursäkt - maila har fungerat dåligt och fungerar inte alls just nu. Prova övriga sätt.

Inlämningsvillkor

  • 40% Rena plagg, hela avtorkade skor. En papperspåse sässongsbetonade basplagg. (Om enstaka plagg är i behov av tvätt avgör vi om plagget kasseras eller ger 20%).
  • 20% Större mängd inlämning, osorterat, plagg i behov av tvätt. Ej avtorkade skor. VI gör bedömningen om något hamnar i gratislådan.
  • Kläder och leksaker ska vara rena och fungera. T.ex leksaker med batteri i, tar vi ej emot om batteriet ej blivit bytt. Gossedjur måste vara tvättade eller nytt.
  • Ej hämtade varor doneras till lokala sociala organisationer
  • Har du ej godkänt att vi lämnar plagg i gratislådan och ändå hittar plagg med skavanker, säljs det väldigt billigt. Plagg med alltför stora skavanker för att hängas ut, hämtas då vi ej kan förvara. Låter det som en omväg? Därför är det viktigt att om du inte vill komma och  hämta i förväg, att du gör sorteringen hemma.